vulpotlood (potloodpen)

Vulpotlood

Een vulpotlood, ook wel een potloodpen genoemd, is een veelzijdig schrijfstuk dat de eigenschappen van een potlood en een pen combineert. Het beschikt over een mechanisme waarmee graphiet- of inktpatronen kunnen worden ingevoerd, waardoor u op elk moment van een soepele en precieze schrijfervaring kunt genieten. Het vulpotlood is ideaal voor degenen die de flexibiliteit willen hebben om tussen potlood en pen te kunnen wisselen, afhankelijk van het schrijfdoel of persoonlijke voorkeur.

Dankzij zijn praktische ontwerp en uitstekende schrijfeigenschappen is het vulpotlood een populaire keuze onder studenten, kunstenaars en professionele schrijvers. Ook worden vulpotloden veel gebruikt om getailleerde tekeningen te maken, denk bijvoorbeeld aan bouwtekeningen. Op deze pagina lees je alles over vulpotloden, zo lees je wat goede vulpotloden zijn, waarop je moet letten bij het kopen van vulpotloden en wat je er mee kunt.

Meest gebruikte en populairste vulpotloden:

vulpotlood (potloodpen)

Waar voor kun je een vulpotlood gebruiken?

Een vulpotlood wordt veelvuldig gebruikt in verschillende situaties en omgevingen. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende toepassingsgebieden:

 • Kunst en design: Kunstenaars en ontwerpers waarderen het vulpotlood om zijn precisie en flexibiliteit, wat hen in staat stelt om zowel schetsen als precieze lijnen te maken.
 • Zakelijke omgevingen: In de zakelijke wereld wordt het vulpotlood gebruikt voor notities, aantekeningen en ondertekeningen, omdat het een elegant en professioneel uiterlijk heeft.
 • Dagelijks gebruik: Veel mensen gebruiken het vulpotlood in hun dagelijks leven voor allerlei doeleinden, zoals het bijhouden van een dagboek, het maken van boodschappenlijstjes of het oefenen van handtekeningen.

De voordelen van een vulpotlood

 1. Flexibiliteit: Met een vulpotlood kunt u zowel potlood als pen gebruiken, waardoor u snel kunt wisselen tussen de verschillende materialen en stijlen van schrijven.
 2. Precisie: Veel vulpotloden zijn voorzien van een fijne punt, wat hen ideaal maakt voor precieze lijnen en details.
 3. Gemak: Het is gemakkelijk om te schakelen tussen potlood en pen door simpelweg de druk op de patroon aan te passen, wat het gebruik van een vulpotlood eenvoudiger maakt dan het gebruik van verschillende schrijfstiften.
 4. Milieuvriendelijk: Omdat u met een vulpotlood zowel potlood als pen kunt gebruiken, hoeft u minder vaak nieuwe schrijfstiften te kopen, wat gunstiger is voor het milieu.
 5. Verschijning: Veel vulpotloden hebben een elegant en professioneel uiterlijk, wat hen een geweldige optie maakt voor zakelijke omgevingen en formele gelegenheden.
 6. Kosteneffectief: Veel vulpotloden zijn goedkoper dan de aanschaf van afzonderlijke potloden en pennen, waardoor ze een kosteneffectieve oplossing zijn.
 7. Duurzaam: Veel vulpotloden zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om lange tijd mee te gaan, wat ze een duurzame optie maakt.

De beste vulpotloden

Er is geen enkele “beste” vulpotlood, omdat de keuze afhankelijk is van persoonlijke voorkeur en specifieke behoeften. Net zoals bij de “beste potloden” gaat hem om je eigen voorkeur, veel kunstenaars hebben vele verschillende merken uitgeprobeerd en daaruit hun favoriet gekozen. Hieronder staan enkele aspecten waar u op kunt letten bij het kiezen van een vulpotlood:

Ervaring van gebruikers: lees altijd voor het kopen van een nieuw vulpotlood de recensies en ervaringen van gebruikers. Vaak kun je het vulpotlood uittesten bij diverse winkels voordat je deze koopt. Let dan ook op de grootte van de vullingen die in het potlood kunnen, hierbij ligt het waarvoor het potlood wilt gebruiken.

Daarbij kun je ook nog rekening houden met het comfort van de pen. Zeker wanneer je de pen veel gebruikt is het verstandig om te kijken voor wat voor accessoires de pen voorzien is, let dan bijvoorbeeld op rubbers, gewicht en dikte. Ook prijs is een belangrijke factor bij het kopen van een nieuwe potloodpen. Er zijn namelijk erg dure vulpotloden, maar je moet ook in je achterhoofd houden dat een potloodpen erg lang mee gaat.

Hieronder vind je enkele goede vulpotloden die door gebruikers erg goed beoordeeld worden:

stabilo vulpotlood

STABILO EASYergo 1.4 – Ergonomisch Vulpotlood

Het STABILO EASYergo 1.4 ergonomische vulpotlood is speciaal ontworpen om het schrijven en tekenen comfortabeler en plezieriger te maken. Dit unieke vulpotlood heeft een ergonomische grip die de hand ontlast en de juiste schrijfhouding bevordert, waardoor het ideaal is voor zowel kinderen die leren schrijven als volwassenen die langdurig schrijven of tekenen. De STABILO EASYergo 1.4 is uitgerust met een 1.4 mm dikke vulling, wat zorgt voor een soepele en consistente schrijfervaring. Het vulpotlood is verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren en is een geweldige aanvulling op elke tekenset.

Faber-Castell vulpotlood

Faber-Castell vulpotlood

Het Faber-Castell Grip Matic 1377 vulpotlood met een 0.7mm punt is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk schrijf- of tekengereedschap. Dit hoogwaardige vulpotlood, afkomstig van het gerenommeerde merk Faber-Castell, biedt een automatisch mechanisme dat ervoor zorgt dat de vulling automatisch wordt doorgevoerd terwijl je schrijft of tekent, waardoor je niet hoeft te klikken of draaien om de vulling te verlengen.

parker vulpotlood

Faber-Castell vulpotlood

Het Parker Jotter Steel CT vulpotlood is een elegante en betrouwbare optie voor iedereen die op zoek is naar een stijlvol en duurzaam schrijf- en tekengereedschap. Deze hoogwaardige vulpotlood, afkomstig van het wereldberoemde merk Parker, staat bekend om zijn kwaliteit, prestaties en tijdloze design.

Hoe vul je een potlood pen?

Een vulpotlood is voorzien van een grafiet potlood, zo’n potlood zit ook vaak in een normaal potlood, maar daar zit dan een houtlaag omheen. Naarmate je gebruik maakt van je potloodpen zal deze vulling ook opraken, simpelweg omdat het grafiet slijt en op je papier zit. Door op het knopje van je pen te drukken wordt de vulling buiten gedrukt en kun je schrijven. Komt er niks meer uit dan is het tijd om de vulling van je potloodpen te vervangen, hieronder vind je een stappenplan hoe je dit moet doen:

 1. Verwijder de patroon: Verwijder de patroon uit het vulpotlood door de achterkant van het vulpotlood naar beneden te draaien of door de knop onderaan het vulpotlood in te drukken.
 2. Plaats nieuwe patroon: Plaats de nieuwe patroon in het vulpotlood door deze in de uitsparing te plaatsen en deze aan de achterkant van het vulpotlood op te schroeven of door de knop onderaan het vulpotlood in te drukken.
 3. Test de patroon: Zorg ervoor dat de patroon op de juiste manier in het vulpotlood zit door een testlijn op papier te maken en te controleren of deze helder is.
 4. Schud het vulpotlood: Soms kunnen er luchtbellen in de patroon zitten, schud het vulpotlood zachtjes om deze op te lossen.
 5. Gebruik het vulpotlood: Nu is uw vulpotlood klaar voor gebruik, u kunt het drukvermogen op de patroon aanpassen om te schakelen tussen potlood en pen.

Meest gebruikte en populairste vulpotloden:

Vergelijkbare berichten