Caran d’Ache potloden

Caran d’Ache potloden

Caran d’Ache is een Zwitsers bedrijf dat in 1915 is opgericht. Het bedrijf richt zich op hoogwaardige schrijfinstrumenten waaronder potloden. Het schrijfwaar wordt sinds 1915 ook geproduceerd in eigen workshops in Geneva. Caran d’Ache werkt graag samen met ontwerpers en kunstenaars, zo werkte ze al samen met onder andere Paul Smith, Mario Botta en India Mahdavi. Op deze pagina lees je meer over de Caran d’Ache potloden en vind je onder andere populaire producten.

Caran d’Ache potloden betekenis:

Caran d’Ache is geen vertaling, maar is een pseudoniem van Emmanuel Poiré. Emmanuel was een 19e-eeuwse Franse politieke en satirische tekenaar. Deze kunstenaar had de naam karandaš, wat Russische woord is voor potlood. De oorsprong van het Russische woord karandaš is terug te leiden naar het Turkse begrip ‘kara Dash, wat zwarte steen betekent.

Caran d’Ache potloden

Caran d’Ache kleurpotloden (top 5 populaire sets)

De Caran d’Ache kleurpotloden staan bekend om degelijkheid en goede kwaliteit. Zo worden de meesten potlood stiften verlijmd in het potlood waardoor de stift niet breekt bij het vallen. De Caran d’Ache potloden zijn geschikt voor de kleine en grote tekenaar. Er zijn verschillende sets te koop, maar de potloden zijn ook los te koop. Hieronder vind je de meest verkochte en populaire sets van dit moment:

Bruynzeel design box pastel

1. Caran d’Ache pastelpotloden 84 stuks

Deze Caran d’Ache kleurpotloden set bestaat uit 84 verschillende pastelpotloden. De potloden worden geleverd in een mooie houten doos, waarin je de potloden goed kunt bewaren.

Caran d'Ache Fancolor 30

2. Caran d’Ache Fancolor potloden 30 stuks

Deze set komt uit de Caran d’Ache Fancolor potloden lijn, waarbij de potloden water oplosbaar zijn en van hoge kwaliteit. Deze set bestaat uit 30 verschillende kleurpotloden en zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd hout.

caran dache swiscolor

3. Caran d’ache kleurpotloden Swisscolor Aquarel 40 stuks

Deze set wordt geleverd in een de Swisscolor uitvoering. In totaal zitten er in deze set 40 verschillende Aquarel kleurpotloden.

caran dache pablo

4. Caran d’Ache Pablo 80 stuks

Nog een mooie set met Caran d’Ache kleurpotloden. Deze potloden komen uit de Pablo serie en is geschikt voor de kleine en grote tekenaar.

5. Caran d’Ache Neocolor krijtjes 15 stuks

Naast potloden en kleurpotloden is er nog veel meer schrijfwaar in het assortiment van Caran d’Ache te vinden, waaronder deze krijtjes. Deze krijtjes zijn wateroplosbaar en hebben hoge pigmentconcentratie. In totaal bestaat deze set uit 15 krijtjes en ze worden geleverd in een metalen doos, hierdoor blijven de krijtjes beschermd.

Veel gebruikt: Caran d’Ache 849 vulpotlood

Mocht je veel met vulpotloden werken dan is het misschien ook eens interessant zijn om naar de Caran d’Ache 849 vulpotlood te kijken. Dit model is erg populair en wordt veel verkocht. Hieronder staat de Caran d’Ache 849 Nespresso en het mooie van dit vulpotlood is dat deze gemaakt is van gerecyclede Nespresso cupjes.

Caran d’Ache 849

Het meest populaire vulpotlood van Caran d’Ache is de 849 Nespresso. Deze pen is ook te verkrijgen in andere kleuren en varianten, maar het speciale van deze pen is dat deze gemaakt is van gerecyclede Nespresso cupjes.

Caran d’Ache review

Wil je meer weten over de Caran d’Ache potloden? Bekijk dan eens het filmpje hieronder. In het filmpje bezoekt Abbey Sy de fabriek waar de potloden van Caran d’Ache gemaakt worden. In het filmpje krijg je beelden te zien van de fabriek, zo zie je hoe de potloden verpakt worden en hoe de Neocolor 2 lijn geproduceerd wordt.