Prismacolor kleurpotloden

Prismacolor potloden behoren tot de absolute top, echter waren deze uitblinkers lastig te verkrijgen in Nederland. Sinds de komst van Amazon in Nederland zijn ze nu ook makkelijk in Nederland eenvoudig te verkrijgen. De potloden van Prismacolor hebben een hele fijne zachtheid en daardoor ideaal voor het blenden van kleuren. Ook zeer geschikt voor het tekenen van mandala’s. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de Prismacolor potloden.

 • Prismacolor potloden zijn nu te verkrijgen bij Amazon & Bol.com
prismacolor potloden

Wat zijn Prismacolor potloden?

Prismacolor potloden zijn verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden. De meest gebruikelijke hoeveelheden zijn 48 of 132 stuks. De kleurpotloden zijn optimaal geschikt voor blending, shading en layering. Het gebruikte lood is van hoge kwaliteit waardoor de punten zeer scherp geslepen kunnen worden.

In Nederland zijn alleen de kleurpotloden van Prismacolor te koop, maar het bedrijf verkoopt en maakt ook markers, grafietpotloden, krijt en cursussen voor het tekenen van bepaalde objecten.

Top 3 met uitgelichte Prismacolor potloden (sets)

Prismacolor biedt verschillende tekensets aan. Ook kun je potloden los kopen, maar je bent voordeliger uit met een volledige set. Hieronder hebben we een top 3 met favoriete en best verkochte sets opgesomd.

De meest verkochte set is de set van 48 stuks. Deze set is met name populair omdat de set de meest gebruikte kleuren bevat. Zit jouw kleur er net niet tussen, dan kan je deze er altijd los bij bestellen!

prismacolor potloden 48

Prismacolor Premier 48 stuks

Deze set van Prismacolor Premier bestaat uit 48 verschillende potloden. Dit is een ideale set voor professioneels.

Specificaties:

 • Kern van potlood is zacht en dik, perfect voor het tekenen van schaduw.
 • Kleuren zijn extra zacht en hebben een egale kleurweergave.
 • Lichtechte tinten en rijk verzadigde pigmenten.
 • De stiften in de potloden zijn dik en robuust en bestand tegen scheuren en afbrokkelen.
 • 48 verschillende gekleurde potloden.

Kosten per potlood: +/- € 2,50 per potlood

Prismacolor Col-Erase

Prismacolor Col-Erase 12 stuks

De potloden uit deze set hebben een intensief pigment en zijn makkelijk uit te gummen. Ook zijn alle potloden voorzien van een gum.

Specificaties:

 • Deze set bestaat uit levendige uitwisbare kleuren waarmee je moeiteloos wijzigingen aan kunt brengen.
 • De potloden hebben sterke en robuuste vullingen die bestand zijn tegen barsten en breken.
 • Perfect voor het illustreren, animeren en voor het afmaken van tekeningen.
 • Bevat de volgende kleuren: vermiljoen, karmijnrood, paars, lichtblauw, blauw, geel, groen, lichtgroen, bruin, terracotta, Toscaans rood en zwart.

Kosten per potlood: +/- € 1,36 per potlood

Prismacolor manga

Prismacolor Manga set 23 stuks

De potloden uit deze set zijn zeer geschikt wanneer je manga’s wilt tekenen. Zo zijn de potloden uit deze set zacht en dit maakt de potloden ideaal voor een goede kleurverloop en voor het tekenen van schaduw. Ook zijn de kleuren in deze set geschikt voor manga.

Specificaties:

 • Zachte kleurpotloden(18stuks) geschikt voor het tekenen van manga’s, ook de kleurkeuze sluit hierbij aan.
 • Zachtheid van potloden zijn perfect voor het tekenen van schaduw en voor kleurverloop.
 • Ook zit er bij deze set vijfpotloden die wat harder zijn en daarmee kun je perfecte details tekenen.

Kosten per potlood: +/- € 2,80 per potlood

Populair: Prismacolor Blender potloden

Een techniek dat vaak met tekenen gebruikt is blenden. Met blenden vermeng je als het verschillende kleuren op bijvoorbeeld papier. Door te blenden zorg je naast het vermengen van kleuren ook voor een egale laag en dat alles opgevuld wordt. Gebruik je pastelpotloden dan kun je dit vaak al met je vingers doen door op het papier te vegen, maar er zijn ook speciale blend potloden. Zo is zijn de Prismacolor Blender potloden heel populair. Hieronder zie je een video van Suzie waarin ze gebruik maakt de Prismacolor blender potlood. Ook legt ze uit hoe dit precies werkt.

Deze Blender potloden van Prismacolor zitten af en toe in een set. Ook zijn per twee te koop, zodat je een keer kunt experimenteren met deze techniek.

Mocht je de blender potloden van Prismacolor te duur vinden dan kun je ook kiezen voor een blend potlood van Caran d’ache. Deze is potloden zijn wat lager geprijsd en ook per stuk te koop

Ook Derwent heeft leuke blend potloden, zo is er een set met twee blend potloden en 2 burnisher potloden. Burnisher potloden gebruik je een gepolijst effect te krijgen, ook leuk om eens uit te proberen.

De Prismacolor Premier sets met elkaar vergeleken

Vooral de Prismacolor Premier potloden zijn erg populair. De potloden uit deze set zijn te verkrijgen in verschillende groottes, momenteel zijn er zes verschillende sets te koop. Het verschil in de sets zit hem in de aantallen potloden. Om je een goed beeld te geven tussen de verschillende sets hebben we ze hieronder in een tabel gezet, zodat je ze makkelijk met elkaar kunt vergelijken.

SetAantal +/-Prijs per potloodKopen
Prismacolor Premier (3597THT)24 stuks€ 41,19€ 1,72Bekijk
Prismacolor Premier (3598THT)48 stuks€ 119,99€ 2,50Bekijk
Prismacolor Premier (3599TN)72 stuks€ 111,11€ 1,54Bekijk
Prismacolor Premier (4484)132 stuks€ 219,90€ 1,67Bekijk
Prismacolor Premier (1799879)150 stuks€ 249,-€ 1,66Bekijk
Zoals je in het tabel kunt zien is het dus handig om even sets met elkaar te vergelijken!