pica potloden

Pica potloden

Pica is een bedrijf dat bekend staat om haar innovatieve en praktische markeergereedschappen. Een van de meest populaire producten van het bedrijf is het Pica Marker Dry aftekenpotlood. Dit potlood is uniek omdat het niet alleen gemakkelijk te gebruiken is, maar ook veelzijdig is. Het kan namelijk worden gebruikt op verschillende oppervlakten, zelfs onder water, en biedt een precieze en smudge-proof lijn. Daarnaast is het Pica Marker Dry potlood ook nog eens duurzaam omdat het herbruikbaar is, door de mogelijkheid om het potlood opnieuw te vullen.

Wat nog meer interessant is aan Pica potloden, is dat het bedrijf het timmermanspotlood opnieuw heeft uitgevonden, waardoor het tegenwoordig een veel efficiënter en praktischer gereedschap is voor timmermannen en andere professionals. Dankzij deze en andere innovaties is Pica een toonaangevende speler geworden in de markt van markeergereedschappen.

Op deze pagina vertellen we je alles over de potloden van Pica. Want naast het bekende en populaire Pica Marker Dry heeft het bedrijf ook veel permanente pennen en andere markeerstiften.

pica potloden

Pica Marker Dry – innovatieve markeerpotlood

Pica Marker Dry is een type droog-uitwisbaar tekenpotlood. Dit betekent dat de inkt van het potlood niet nat of vloeibaar is, zoals bijvoorbeeld bij een markeerstift, maar een droog poederachtig materiaal bevat. Het resultaat is een precieze en smudge-proof lijn die makkelijk kan worden gewist met een gewone gum. Pica Marker Dry is ideaal voor situaties waarin het nodig is om snel en nauwkeurig aantekeningen of schetsen te maken, zonder zorgen te hoeven maken over vlekken of uitvloeiing.

pica marker dry

Pica Marker Dry

Pica Marker Dry Longlife is een speciaal type droog-uitwisbaar tekenpotlood van Pica. Dit potlood is ontworpen voor langdurig gebruik en beschikt over een lange levensduur. Dankzij deze eigenschap hoef je je geen zorgen te maken over het snel opraken van het potlood en kun je het gebruiken voor uitgebreide projecten. Net als het normale Pica Marker Dry potlood, produceert het Pica Marker Dry Longlife potlood ook een precieze en smudge-proof lijn. Het is een ideaal gereedschap voor mensen die veel tekenen, schetsen of aftekenen en op zoek zijn naar een duurzaam en betrouwbaar potlood.

Waarom deze Pica potlood interessant is:

  • Je kunt er erg nauwkeurige lijnen mee zetten
  • Potlood hoeft niet geslepen te worden
  • Stiftdikte van slechts 0,9 mm
  • Stift zit in een stevige houder en extra sterke clip om potlood overal in vast te zetten
  • Ook een gum om de tekeningen weg te gummen
  • Hervulbaar, zowel gum als stiften
  • Te gebruiken op veel verschillende oppervlaktes

De Pica Marker Dry is niet alleen populair, maar ook een veelgevraagd product vanwege haar unieke eigenschappen en veelzijdigheid. Het potlood is speciaal ontworpen om op bijna elk oppervlak te kunnen gebruiken, waaronder ook onder water. Dit maakt het Pica Marker Dry potlood ideaal voor een verscheidenheid aan toepassingen, van aftekenen en schetsen tot het maken van aantekeningen in natte omgevingen. Bovendien is de inkt droog en uitwisbaar, waardoor het een precieze en smudge-proof lijn produceert die gemakkelijk te verwijderen is. Kortom, het Pica Marker Dry potlood is een duurzaam en veelzijdig gereedschap voor zowel professionals als hobbyisten.

Verschillende kleuren

De Pica potloden zijn niet alleen innovatief, maar ook duurzaam. Het fijne aan deze potloden is dat ze zowel navulbaar zijn als het potlood zelf, als ook de gum. Hierdoor hoef je niet steeds nieuwe potloden aan te schaffen en bespaar je zowel geld als milieu. Bovendien biedt Pica verschillende kleuren navulling aan, waaronder standaard potloodkleur, zwart, blauw, groen, rood en wit. Dit biedt de mogelijkheid om kleuren te kiezen die het beste zichtbaar zijn op verschillende ondergronden en op die manier het werk nog preciezer en efficiënter te maken.

De verschillende kleuren zijn te herkennen aan verschillende codes:

Andere Pica potloden en markers

Naast de populaire Pica Marker Dry potloden, biedt Pica nog een aantal andere potloden en markers aan voor verschillende toepassingen. De Pica Workpen bijvoorbeeld, is een stevig en slijtvast potlood met een verstevigde punt voor zwaardere toepassingen en een speciale inkt die niet smeert of afgeeft. De Pica Dry-Wipe Whiteboard markers zijn een andere populaire optie, speciaal ontworpen voor gebruik op whiteboards en andere droge-wis oppervlakken. Deze markers bieden heldere, intensieve kleuren en zijn makkelijk uitwisbaar.

Pica biedt ook een aantal specifieke markers voor technische toepassingen, zoals de Pica Grip Liner, een lijner die speciaal is ontworpen voor het tekenen van lijnen en markeringen op gladde oppervlakken. Hiermee kun je precieze lijnen trekken en markeringen aanbrengen die niet vervagen of smeren.

In het assortiment van Pica zijn er dus veel verschillende potloden en markers te vinden, waardoor er voor elke specifieke toepassing een geschikte optie beschikbaar is. Of je nu op zoek bent naar een potlood voor zware toepassingen, markers voor whiteboards of technische markers, bij Pica is er altijd een product dat aan je wensen voldoet.