Bruynzeel potloden

Een bekend potloden merk in Nederland is Bruynzeel. De potloden worden nog steeds in Nederland gemaakt. Bruynzeel heeft hoogwaardige potloden die gemaakt worden van verantwoord hout en zelfs glutenvrij zijn. Ook zijn de potloden van Bruynzeel dubbel gelijmd en dit maakt de potloden extra sterk.

Leuk weetje: het eerste Bruynzeel potlood is geproduceerd in 1948 door Cornelis Bruynzeel. Vandaag de dag produceert Bruynzeel al 65 jaar potloden.

Bruynzeel potloden

Welke Bruynzeel potloden kopen en zijn er?

In totaal heeft Bruynzeel vijf verschillende potloden series. Elke serie bestaat uit potloden die geschikt zijn voor een andere doelgroep. Zo is er een speciale Bruynzeel kids set, de kleurpotloden uit deze set zijn speciaal ontwikkeld voor kleine kinderhandjes. Ook komt Bruynzeel af en toe met unieke speciale edities, momenteel zijn er gave Rijks Museum edities. Bekijk hieronder de verschillende Bruynzeel edities:

 • Bruynzeel kids – Geschikt voor kinderen vanaf 2 tot 12 jaar
 • Bruynzeel Teens – Geschikt voor kinderen vanaf 12 tot 18 jaar
 • Creatives – kleuren voor volwassenen en beginnende artiesten
 • Speciale edities – unieke speciale blikken met kleurpotloden
 • Design – voor echte professionals

2 populairste sets: Bruynzeel aquarel potloden 24 & 36

De twee populairste sets komen uit de Creatives edities en dat zijn de Bruynzeel Aquarel potloden. Deze sets zijn zeer geschikt voor volwassenen en beginnende artiesten. In de creatives serie zijn fineliners, viltstiften, kalligrafiepennen en Expression potloden te vinden. De Expression potloden zijn aquarel potloden en zijn te gebruiken met aquarelverf, zo krijg je bij de sets ook van ook een penseel.

Bruynzeel expression aquarel 24

Bruynzeel Expression Aquarel 24

De Bruynzeel Expression Aquarel potloden zijn erg populair. Deze set bestaat 24 verschillende kleuren en een penseel.

Prijs per potlood: +/- € 0,74

bruynzeel expression aquarel 36

Bruynzeel Expression Aquarel 36

Deze Bruynzeel Aquarel set heeft alle 36 kleuren uit de Expression set. Ook bij deze set krijg je een penseel die je kunt gebruiken voor aquarelverf.

Prijs per potlood: +/- € 0,67

De potloden uit de Expression Aquarel sets van Bruynzeel zijn ideaal om te gebruiken in combinatie met aquarel verf. Bij de set krijg je ook een penseel waarmee je aquarel verf op kunt zetten. De aquarel potloden bevatten namelijk wateroplosbaar bindmiddel en hierdoor zijn de potloden ideaal voor het werken met aquarel verf.

aquarel potloden
Hierboven zie je een voorbeeld van aquarel

Bruynzeel potloden Colorexpress – korte potloden voor kinderen

Ook voor kinderen heeft Bruynzeel een speciale lijn opgezet: Bruynzeel Kids. Deze lijn is bedoelt voor kinderen vanaf 2 tot 12 jaar en bestaat uit kleurpotloden, viltstiften, waskrijt en waterverf. De potloden en stiften zijn speciaal ontwikkeld voor kleine handjes en voor veiligheid. Er zij bijvoorbeeld speciale Bruynzeel Colorexpress potloden en dit zijn korte en dikke kleurpotloden.

bruynzeel colorexpress potloden

Bruynzeel Colorexpress potloden

De Bruynzeel potloden Colorexpress zijn extra kort en dik. Dit maakt de potloden uiterst veilig van kinderen vanaf 2 tot 12 jaar. In totaal krijg je bij deze set 20 verschillende kleurpotloden en een puntenslijper voor de dikke potloodjes.

Bruynzeel design potloden erg mooi (kunstenaars)

Ook speciaal voor kunstenaars, ontwerpers, illustratoren en hobbyisten heeft Bruynzeel een uitgebalanceerd assortiment. Dit assortiment bestaat uit grafiet-, kleur-, aquarel- en pastelpotloden. Deze potloden hebben een hoge kleurafgifte, dichte kleurstructuur en zijn goed te mengen, Ook zijn de potloden te verkrijgen in veel verschillende kleuren en hardheden, zodat je altijd de juiste potlood hebt. De Bruynzeel design potloden worden geleverd in luxe bewaardozen en zijn in veel verschillende eenheden te koop.

 • Design grafietpotloden – Bekijk set met 12 grafiet potloden van 2H t/m 9B
 • Design Colour – Bekijk set met 48 verschillende kleurpotloden
 • Aquarel Bruynzeel Design potloden – set met 24 aquarel potloden
 • Design pastel – Bekijk 12 design pastelpotloden van Bruynzeel
 • Bruynzeel Design Specialties – Set met 12 verschillende potloden met verschillende doeleinde

Bruynzeel design pastel potloden

De Bruynzeel Design pastelpotloden zijn ideaal voor het maken van pasteltekeningen. Je kunt er vrij nauwkeurig de kleuren er mee op zetten. Ook zijn de potloden zowel droog als nat te gebruiken, hierdoor kun je met de pastelpotloden aquarellen en dat zorgt voor een leuk effect.

aquarellen
Met aquarellen kun je leuke effecten maken. Experimenteer eens met aquarel- of pastelpotloden door ze nat te maken en vervolgens een tekening te maken.

Bruynzeel design potloden ook los te koop

De potloden uit de design serie zijn geschikt voor kunstenaars, maar natuurlijk ook voor hobbyisten. Wel zijn deze potloden wat prijziger dan de gewone potloden van Bruynzeel. Gelukkig zijn de potloden dan ook los te koop en hoef je niet direct een hele set aan te schaffen.

 • Bekijk: Bruynzeel design potloden los

Veel gebruikt voor schetsen: Bruynzeel Graphite potloden

Wanneer je een tekening wilt schets zijn grafiet potloden uiterst geschikt. Ook hiervan is een goede set te vinden van Bruynzeel, de Bruynzeel Design Graphite potloden. Het voordeel van deze set is dat je verschillende grafietpotloden krijgt in verschillende hardheden. Met een hard potlood kun je fijnere lijnen maken, ideaal voor het schetsen van een plattegrond. Wil je wat dikkere lijnen dan kun beter kiezen voor een zachter potlood. De hardheid van een potlood staat aangegeven op het potlood, hierbij zijn de potloden met H het meest hard. Potloden met een B zijn zachter en HB potloden hebben een gelijke verhouding. Ook geld hoe hoger het cijfer hoe harder of zachter een potlood is. Een 9H potlood is het hardst en 9B potlood het zachts.

Bruynzeel Expression potloden voor creatieve volwassenen

Speciaal voor volwassenen die graag creatief bezig zijn, heeft Bruynzeel een Expression lijn. Deze lijn met potloden bestaat uit grafiet-, kleur- en aquarelpotloden. Ook deze potloden uit deze lijn zijn gemaakt van hoogwaardige pigmenten wat zorgt voor zeer goede kleurafgifte. De Expression sets zijn te verkrijgen in luxe dozen met 6, 12, 24, 36 of 72 potloden.

Bruynzeel Expression potloden
Met deze Bruynzeel Expresion blik (72 stuks) heb je veel verschillende kleuren.

Slogan van Bruynzeel: “Proud supporter of everyone’s imagination since 1948”.

Unieke sets: Nijntje & Rijksmuseum

Waar Bruynzeel ook in uit blinkt zijn de special edities. Momenteel is er de Hollandse meesters serie, een assortiment met verschillende potloden sets met kunstwerken uit het Rijksmuseum. Zo is er een blik met 50 kleurpotloden en een mooie blik met een illustratie van de Nachtwacht. Ook was er voor heen een populaire Nijntje set met dikke kleine potloden voor kinderen. De potloden uit deze set hadden een illustratie van nijntje en een leuk kleurboekje.

Bruyneel potloden Rijksmuseum – Hollandse meesters

Momenteel heeft Bruynzeel de Hollandse meesters in haar assortiment. Dit assortiment bestaat uit luxe potloden sets met kunstwerken van het Rijksmuseum erop. Deze series is ontworpen in samenwerking met het Rijksmuseum als eerbetoon aan de Hollandse meesters. De collectie bestaat uit kleur-, aquarel- en grafietpotloden.

Bruynzeel Melkmeisje

Het Melkmeisje – 24 stuks

De potloden set met Het Melkmeisje bestaat uit 24 verschillende kleurpotloden.

bruynzeel nachtwacht

De Nachtwacht van Rembrandt

Nog een bekende Hollandse meester afgebeeld, de Nachtwacht van Rembrandt. Deze blik bestaat uit 50 verschillende kleurpotloden.

Bruyneel potloden kever – 60-delig met gum en puntenslijper

Naast de Dutch master serie heeft Bruynzeel meer speciale blikken. Deze blikken zijn ideaal om cadeau te geven. Één van de populairste sets is de Super Sixties Kever (60 stuks). Alle kleurpotloden uit deze sets zijn stevig en de stift van de potloden is 2,9 mm dik. In totaal zit er in deze set 44 kleurpotloden, 12 metallic kleurpotloden en 2 grafiet potloden. Ook krijg je een gum en een puntenslijper bij deze set cadeau. De prijs van deze blik is ook interessant, want je betaalt voor de set € 19,59 wat uitkomt op slechts € 0,33 per potlood.

bruynzeel supersixties

Super Sixties Kever – 60 stuks

Super Sixties Kever set, leuk om cadeau te geven. In deze set zitten 44 kleurpotloden, 12 metallic kleurpotloden en 2 grafietpotloden.

Bruynzeel potloden aanbieding

De Bruynzeel potloden zijn af en toe in de aanbieding, zo zien we vaak dat de verschillende sets van Expression in de aanbieding zijn. Via de Bruynzeel website kun je de potloden niet direct kopen, maar wel via de website van Bol.com.

Daarbij zijn de Bruynzeel kleurpotloden over het algemeen een stuk goedkoper dan andere potlood merken en zijn de potloden van Bruynzeel van goede kwaliteit. Er zijn verschillende sets waarbij de prijs per potlood lager wordt voor grotere sets. De set van 60 is momenteel één van de voordeligste sets en daarbij krijg je ook nog een gratis puntenslijper. Vind je de set van 60 net iets aan de hoge kant dan kan je altijd nog kiezen voor de set van 45, dit is na de set van 60 de meest gekozen set.