potlood suprise

Suprise potlood

Ja de loodjes zijn weer getrokken en het is weer surprise tijd! Voor je vriendje of vriendinnetje mag je een leuke surprise maken en het wordt altijd gewaardeerd als je iets leuks en moois maakt. De surprise potlood is één van de favoriete surprises en is ook heel makkelijk te maken! Op deze pagina laten we je op verschillend manieren zien hoe je zelf heel makkelijk een surprise potlood maakt!

Stappenplan 1: zelf surprise potlood knutselen

Hieronder een snel stappenplan om een surprise potlood te maken. Wellicht herinner je deze methode van de knutselmiddag 😉. Met deze methode maak je met karton zelf een mooi potlood die je kunt vullen met een cadeautje.

Stap 1: de materialen die je nodig hebt

 • Karton (goedkope keuze A3)
 • Verf of kleurpotloden
 • Kwast
 • Schaar
 • Lijm of eventueel plakband

Optioneel: je kunt de surprise potlood ook vullen met glitters, dit zorgt voor een leuk effect wanneer het potlood open gemaakt wordt. Ook kun je nog een stapje verder gaan en kun je het potlood vullen met slijm.

glitters suprise
Glitters zorgen altijd voor een leuk effect!

Stap 2: rollen maar!

Rol het papier op en maak een koker. Lijm of plak deze dicht, zorg hierbij dat het karton op aan beide kanten gelijk is en dat je een recht potlood hebt.

Stap 3: de punt van het potlood

Knip vervolgens een rondje uit een nieuwe vel karton. Knip vervolgens in het midden van het rondje en vouw het rondje tot een potloodpunt. Plak de punt vervolgens op de koker.

Stap 4: het cadeautje

Let op! Verstop eerst het cadeautje in het potlood voordat je deze dichtmaakt (bekijk hier leuke surprise cadeautjes). Vul vervolgens het potlood af met opvulmateriaal, denk aan kranten of zaagsel.

Stap 5: de gum

Met het overige karton maak je een gum en hiermee sluit je het potlood af.

Stap 6: creatief, kleuren of verven

Als laatste stap ga je het potlood versieren. Dit kun je doen door met potlood een leuke tekening te maken. Ook kun je het potlood verven of kun je een unieke tekst voor je vriend of vriendin op het potlood schrijven.

Kijk hieronder video van HEMA waarin ze met een chocoladeletter karton een potlood surprise maken. Dit is wel een klein potlood, maar met je eigen karton kun je ditzelfde uitvoeren en kun je de surprise potlood groter maken.

Stappen 2: Surprise potlood met een Pringles bus

In het onderstaande filmpje leggen Shaun en Kyra uit hoe je met behulp van een Pringles bus een potlood kan maken. Het potlood kan uiteindelijk gebruikt worden als etui maar natuurlijk ook als surprise!

Wat heb je nodig?

 • Pringles bus
 • Verf (goedkope en goede verf)
 • Nietmachine
 • Plakband
 • Liniaal
 • Een feesthoedje

Manier 3:  Ga de natuur in!

Je kunt natuurlijk ook altijd een boomstronk zoeken en deze vervolgens schuren en verven.   

Vergelijkbare berichten