beste elektrische puntenslijpers

Elektrische puntenslijper

Bij de aanschaf van een elektrische puntenslijper wil je uiteraard snel en goed je grafiet of kleurpotloden slijpen. Een elektrische puntenslijper is vaak iets duurder dan een normale puntenslijper, daar krijg je echter precisie en snelheid voor terug.

Elektrische puntenslijper kopen, let hier op:

Wanneer je dure grafiet- of kleurpotloden hebt wil je dat deze zo perfect mogelijk geslepen wordt. Het potlood moet scherp zijn, maar er moet niet onnodig veel van het potlood verloren gaan. Er zijn elektrische automatische puntenslijpers die automatisch stoppen wanneer het potlood juist geslepen is. Hieronder vind je alle punten waarop je kunt letten bij het kopen van een goede elektrische puntenslijper.

  • Automatische stop: check of de automatische puntenslijper automatisch stopt na het slijpen van een perfecte punt.
  • Warmte van motor: ga je de puntenslijper veel gebruiken check dan of het motortje van de puntenslijper snel afkoelt.
  • Schoonmaken van de slijper: ook een puntenslijper moet af en toe schoongemaakt worden, check of de puntenslijper makkelijk schoon te maken is.
  • Afvalcontainer: de meeste automatische puntenslijpers hebben een afvalcontainer. Ga altijd na hoe groot de container is, vooral belangrijk bij groot gebruik.
  • Batterijen of stekker: ook praktische om rekening te houden of het apparaat werkt op batterijen of met een stekker.
  • Gewicht van de puntenslijper: elektrische puntenslijpers kunnen erg zwaar zijn, houdt hier ook rekening mee.
  • Geluidsniveau: ook kunnen automatische puntenslijpers veel lawaai maken.
  • Standen: het is ook belangrijk dat een puntenslijper meerdere standen heeft, vooral belangrijk wanneer je ook dikke potloden gebruikt.

Op basis van deze vragen hebben wij een top 3 samengesteld. Uiteraard is er ook gekeken naar prijs, kwaliteit en reviews.

Top 3 met de beste elektrische puntenslijpers

Elektrische puntenslijpers kunnen erg prijzig zijn. Het is daarom belangrijk dat je weet waarop je moet letten bij het kopen van een goede elektrische puntenslijper. Hieronder vind je onze top 3 met beste elektrische puntenslijpers, deze top hebben we samengesteld op basis van bovenstaande factoren.

Acropaq elektrische puntenslijper

1. ACROPAQ – Elektrische puntenslijper

De Acropaq Elektrische Puntenslijper is een handige tool voor het slijpen van potloden. De slijper beschikt over een automatische start- en stopfunctie, wat betekent dat het slijpen in enkele seconden plaatsvindt. Deze puntenslijper is geschikt voor potloden met een diameter tot 7,5 mm.

iPOINT evolution Axis

2. iPOINT evolution Axis puntenslijper

De Westcott Puntenslijper iPoint Evolution Axis is een elektrische slijper die aangesloten kan worden op het netstroom. De slijper beschikt over 6 slijpgaten, waardoor er verschillende maten potloden geslepen kunnen worden. Ook heeft deze slijper een auto-stop-technologie, die ervoor zorgt dat het slijpproces automatisch stopt.

desq elektrische puntenslijper

3. Elektrische Puntenslijper Desq 230 Batterij

Wie gewoon simpel een elektrische puntenslijper nodig heeft, doet er goed aan om de Desq 230 aan te schaffen. Deze redelijk eenvoudige puntenslijper doet precies wat hij moet doen. Hij is echter niet geschikt voor heftig gebruik of voor potloden van verschillende maten. Verder is er een kanttekening bij ‘elektrisch’. De Desq 230 werkt namelijk op batterij. Dit maakt hem wel meteen de meest mobiele elektrische puntenslijper. Ideaal voor een luie student of voor simpel gebruik thuis!

Mocht je toch liever voor een ‘gewone’ puntenslijper willen dan kun je ook eens kijken op onze beste puntenslijper pagina. Je vindt op deze pagina gewone puntenslijpers, maar ook wat luxere varianten. Ook zijn de juiste potloden erg belangrijk, bekijk hier de beste potloden op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *